Instellingen

Veel steun voor Leids echtpaar dat na 60 jaar moet scheiden

LEIDEN - De facebookpagina over de gedwongen scheiding van echtpaar Schouten uit Leiden, trekt veel aandacht. Maar helaas heeft de familie nog geen nieuws over een oplossing.

PvdA-leider Diederik Samsom zegt op Twitter dat hij zich wil inzetten voor Pieter en Coby Schouten. Volgens hem is er een gesprek geweest bij het verzorgingstehuis, maar de familie heeft hem zelf niet gesproken. In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over de scheiding.


Omdat Pieter Schouten (82) Alzheimer heeft, kan hij niet meer thuis wonen en moet hij naar een verpleeghuis in Leiden. Zijn vrouw Coby (77) is echter nog te gezond om in de instelling te mogen verblijven. En dus moeten ze gedwongen uit elkaar. Het echtpaar heeft veel verdriet om de gang van zaken.
'De familie heeft geen contact gehad met de heer Samsom' , zegt schoonzoon Stikvoort. Samsom zelf was dinsdag  niet bereikbaar voor een reactie.

'Niet opgeven'


Door de reacties op de facebookpagina weet de familie  dat er in de wet van alles staat opgetekend.  'Er bestaat volgens de wet wel een mogelijkheid voor een paar om samen in een tehuis te kunnen zijn, maar je moet dan wel geluk hebben dat er een plek vrijkomt. Ondertussen blijft CIZ tegen ons volhouden dat mevrouw Schouten geen indicatie van hun krijgt.  Wij zijn bezig de mogelijkheden die de wet biedt te onderzoeken. We geven het niet op', zegt Stikvoort.