Leidse wethouder Strijk in race beste bestuurder van Nederland

robert strijk wethouder leiden
robert strijk wethouder leiden
LEIDEN - De Leidse wethouder Robert Strijk is genomineerd voor de titel Beste bestuurder van Nederland. Hij is de enige politicus uit Zuid-Holland die in de top 10 van het vakblad Binnenlands Bestuur is terechtgekomen.
Strijk zou 'door zijn stad op handen worden gedragen'. Verder wordt hij voorgedragen, omdat hij 'geen dubbele agenda heeft en de regionale samenwerking rond Leiden heeft verbeterd.
Op de lijst staat ook de oud-Hagenaar Hans Buijtelaar die nu wethouder in Amersfoort is. In zijn jeugd in de jaren tachtig was hij dj bij Haagse piratenzenders. Pikant is dat ook de burgemeester van het Groningse Loppersum is genomineerd voor de titel. Hij voert de strijd aan tegen de gasboringen in zijn provincie.
Prijs ging naar Eenhoorn
Lezers van Binnenlands Bestuur kunnen nog tot 14 februari stemmen op de kandidaten. De winnaar wordt op 27 februari bekendgemaakt tijdens een groot nationaal debat tussen raadsleden. In het verleden ging de titel onder meer naar Bas Eenhoorn, oud-waarnemend burgemeester van Alphen aan den Rijn.