Finish Ocean Race tussen twee havenhoofden Scheveningen

DEN HAAG - De finishlijn van de Volvo Ocean Race in de haven van Scheveningen wordt getrokken tussen de twee havenhoofden. 'Een spectaculaire pitstop', verwacht Tom Touber van de organisatie van het internationale zeilevenement.
Op 19 juni zal de Volvo Ocean Race een 'pitstop' maken bij Den Haag. De boten vertrekken die, laatste, etappe uit het Franse Lorient. Onderweg naar Göteborg in Zweden stoppen ze 24 uur in de haven van Scheveningen. Tussentijden worden de volgende ochtend exact gelijk gehouden.
Wethouder Karsten Klein is erg trots dat de Ocean Race de hofstad bezoekt. 'Het is een zeer groot, wereldwijd evenement, en het is een enorme eer dat de race ons benaderde. Het is pas één keer eerder voorgekomen dat de zeilrace naar Nederland kwam, dus dit is heel bijzonder. Ik ben heel erg blij.'

Om de drie jaar

De Ocean Race is een zeilwedstrijd om de wereld die elke drie jaar wordt gehouden. De race duurt meestal zo'n 8 maanden, waarvan ongeveer de helft op zee wordt doorgebracht.  De rest van de dagen worden gebruikt voor reparaties.
De route gaat zuidwaarts door de Atlantische Oceaan naar het zuidelijkste puntje van Afrika en van daaruit naar Australië over de Zuidelijke Oceaan. En op de oceanen gaat het vaak flink tekeer, met stormen en hoge golven.