Willem Post: ’Niet zeuren over overlast tijdens de NSS-top’

Willem Post
Willem Post
DEN HAAG - De NSS-conferentie in het Haagse Worldforum in maart is zo belangrijk dat we alle ongemakken maar voor lief moeten nemen. Dat zegt de Haagse Amerikadeskundige Willem Post. Post houdt donderdag een lezing over de komende top en vooral over de komst van de Amerikaanse president Obama.
’Dit is Obama’s geesteskind’. ’Er was nog even twijfel bij sommigen of hij echt zou komen, natuurlijk komt ie!’, zegt Post over Obama. Tijdens de conferentie staat het bestrijden van nucleair terrorisme centraal.
Terroristen zouden te makkelijk aan verrijkt plutonium en uranium kunnen komen. ’Dat is echt een enorm gevaar voor de mensheid en het gekke is dat bijna niemand daarover wil nadenken’.
Voor de top zijn enorme veiligheidsmaatregelen nodig. Het gebied rondom het Worldforum wordt afgesloten en rijkswegen gaan gedeeltelijk dicht. ’Natuurlijk is dat vervelend, maar het gaat wel ergens over’, zo zegt Willem Post. ’Je moet er niet aan denken dat terroristen ooit een aanslag gaan plegen met spul dat vele malen sterker is dan de bommen op Hiroshima of Nagasaki’. ’Obama wil daar echt iets aan doen, maar daar heeft hij de hele wereld voor nodig.’

’Obama-stad’

Volgens Post is Den Haag echt ’Obama-stad’ omdat Den Haag met alle internationale instellingen uitstraalt dat we grote globale problemen alleen samen kunnen oplossen. ’Dat kunnen landen niet alleen’. De lezing van Willem Post is donderdagmiddag in het Haagse Crowne Plaza Hotel, de toegang is gratis.