Instellingen

Terrassen in Haagse binnenstad langer open

Terras in Den Haag
Terras in Den Haag

DEN HAAG - De regels voor terrassen buiten de grote uitgaansgebieden in Den Haag worden versoepeld. Terrassen in de binnenstad die om 23.00 uur dicht moesten, mogen komende zomer van wethouder Boudewijn Revis een uur langer open blijven.

Dat voorstel doet Revis aan de Haagse gemeenteraad. De wethouder denkt dat hij met een uur extra een goede balans heeft gevonden tussen de belangen van de ondernemers en de bewoners.

Afgelopen zomer ontstond er onder sommige horecaondernemers en gasten onrust door strenge controle. Ondernemers gingen op de bon. Het ging daarbij om horecazaken in straten zoals de Dunne Bierkade, de Oude Molstraat en de Denneweg. Als daar na 23.00 uur 's avonds nog mensen op het terras zaten of met een glas in de hand buiten stonden, kregen de eigenaren een boete.

Niet eerlijk

De ondernemers vonden het niet eerlijk dat in de uitgaansgebieden even verderop, zoals Grote Markt, Spui, Plein en Buitenhof de terrassen open mogen zijn tot diep in de nacht. De gemeente is over de kwestie met de ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland in overleg getreden. Het gevolg is nu de sluiting om middernacht.

Joep Logjes, eigenaar van café Momfer de Mol in de Oude Molstraat is blij met het voorstel van de wethouder waar de gemeenteraad nog over moet oordelen. Hij heeft met de gemeente onderhandeld. Volgens Logjes is de veruimde openingstijd een goed begin. Hij ziet op termijn liever een flexibele regeling waarbij de terrassen op zeer warme dagen tot in nacht open mogen zijn.