Hoger beroep tegen verdachte zwavelzuurdrama gestart

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Voor het hof in Den Haag begint donderdag het hoger beroep tegen Regillio K., die in augustus 2011 in Zoetermeer zijn ex-vriendin overgoot met zwavelzuur. Aanvankelijk legde justitie poging moord ten laste. Dat is moord geworden, omdat het zwaar verminkte slachtoffer afgelopen februari zelfmoord pleegde.
Volgens justitie is er een duidelijke link tussen de zelfmoord en het incident met het zwavelzuur. In augustus 2011 boeide hij zijn vriendin op bed, schoor haar hoofd kaal en overgoot haar uiteindelijk met zwavelzuur.
K. zegt donderdag tegen het hof dat hij zijn vriendin met handboeien aan het bed vastmaakte omdat hij wilde vertellen dat hij met haar zus naar bed ging. 'Ik was bang dat ze me zou aanvliegen.' Hij heeft urenlang met haar gepraat. Een dag later, op 16 augustus, bond hij haar opnieuw vast en goot het zwavelzuur over haar heen.

'Psychisch in orde'

Door de rechtbank werd K. veroordeeld tot 16 jaar cel en tbs. Het slachtoffer was ten tijde van de rechtszaak nog in leven, maar gaf al aan het daar erg moeilijk mee te hebben. Na maanden herstellen en tientallen operaties was de pijn nog steeds ondraaglijk.  De rechtbank stelde dat K. het slachtoffer 'sociaal en maatschappelijk min of meer heeft vermoord'.
K. ging in beroep tegen de straf omdat hij de tbs onterecht vindt. Volgens K. is hij psychisch in orde.