Haase tegen Stepanek; Sijsling tegen Berdych in Davis Cup

Daviscup - Robin Haase en Thiemo de Bakker
Daviscup - Robin Haase en Thiemo de Bakker
DEN HAAG - De Davis Cup-ontmoeting tussen Tsjechië en Nederland begint met de wedstrijd tussen de Haagse tennisser Robin Haase en Radek Stepanek. De wedstrijd wordt vrijdag om 15.00 uur gespeeld.
Daarna is het de beurt aan Igor Sijsling. Hij speelt vrijdagavond tegen Tomas Berdych (7 op de ATP-ranking). Zaterdag zou de beslissing al kunnen vallen in het dubbelspel: specialist Jean Julien Rojer speelt samen met Thiemo de Bakker tegen Lukas Rosol en Jiri Vesely. De wedstrijd worden gespeeld in het Tsjechische Ostrava. Er zijn ongeveer 250 Oranjesupporters afgereisd.
Nederland krijgt een zware dobber aan Tsjechië. Het land van wereldtopper Tomas Berdych en top-100-spelers Radek Stepanek, Lukas Rosol en Jiri Vesely won de afgelopen twee edities van de Davis Cup. Bij Nederland is Robin Haase (46) de hoogst geplaatste speler.

Warme herinneringen voor Haase

De laatste keer dat Nederland tegen Tsjechië speelde was in een promotie-degradatieduel in 2006. Tsjechië won het duel, maar Robin Haase bewaart toch warme herinneringen aan de wedstrijd. Als 19-jarige maakte hij zijn Davis Cup-debuut en dat weekeinde versloeg hij voor het eerst een speler uit de top-100, namelijk Jan Hernych.
Bondscoach Jan Siemerink gaf bij de selectie voor het Davis Cup-duel de voorkeur aan Thiemo de Bakker, de tennisser uit 's Gravenzande, boven de hoger geplaatste Hillegommer Jesse Huta Galung. De Bakker wist bij het promotie-degradatieduel met Oostenrijk vorig jaar september te stunten tegen kopman Jürgen Melzer. Daardoor promoveerde Nederland naar de wereldgroep.