Instellingen

Davis Cup: Siemerink houdt hoop tegen grootmacht Tsjechië

DEN HAAG - Coach Jan Siemerink van het Nederlandse Davis-Cupteam ziet toch mogelijkheden in de wedstrijd tegen Tsjechië. Dat zegt de Rijnsburger in een telefonisch interview vanuit Tsjechië met Omroep West. Het tennisduel in Ostrava tussen Nederland en Tsjechië begint vrijdagmiddag met de wedstrijd tussen Hagenaar Robin Haase en Radek Stepánek.

De Tsjechen zijn op papier veel sterker dan de Nederlanders. Tomas Berdych is de nummer 7 van de wereldranglijst, de Tsjechische nummer 2 Radek Stepánek staat 50ste. Nederland stelt daar positie 46 (Robin Haase) en 62 (Igor Sijsling) tegenover. Daar komt bij dat Stepánek een paar jaar geleden nog de nummer 8 van de wereld was, en samen met Berdych een zeer geroutineerd dubbelteam vormt. De resultaten zijn er dan ook naar: Tsjechië won de laatste twee edities van de Davis Cup. En dan spelen de Tsjechen ook nog eens thuis.

Toch houdt bondscoach Jan Siemerink hoop. 'Je weet het nooit, Davis Cup is geen gewoon tennis. In het verleden hebben Thiemo de Bakker en Robin Haase allebei al eens van Tomas Berdych gewonnen. Als ik ze het gevoel kan geven dat ze niet kansloos zijn, dan weet je het maar nooit', zegt hij tegen Omroep West. Ook de 250 aanwezige Oranjesupporters sterken het Davis Cup-team.

Haase speelt vrijdagmiddag om 15.00 uur zijn eerste wedstrijd tegen Stepánek. Na afloop mag Sijsling de baan op tegen Tomas Berdych.