'Wij houden wel rekening met de Haagse marktkooplui'

DEN HAAG - 'Wij betrekken de marktkooplui van de Haagse markt bij iedere stap en houden wel rekening met hen.' Dat zegt een woordvoerder van de gemeente donderdag tegen Omroep West.
Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos gaat het marktterrein ondergronds en bovengronds vernieuwen. En daarvoor moet de werkvloer leeg. De marktkooplui zijn boos, omdat ze zeven maanden langer op een tijdelijke markt moeten staan dan aanvankelijk werd gezegd.
Woensdagavond hebben de marktlieden gedemonstreerd. Ze gingen naar het marktkantoor waar de gemeente overleg zou hebben met een aantal partijen, maar nog voor de start van de demonstratie was het gebouw ontruimd.

De klus klaren

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de aannemer de klus kan klaren binnen de afgesproken kosten en binnen de afgesproken tijd. Dit is ook in het belang van de marktkooplui. Maar ze moeten dan wel langer op de tijdelijke markt staan, omdat een groter deel van de markt in één keer wordt aangepakt. De gemeente probeert alle vaste standplaatshouders een plek te geven op de tijdelijke markt. Op 12 december moet de vernieuwing van de Haagse markt klaar zijn.