Instellingen

'Grootste verkeershinder tijdens kerntop verwachten we in Leiden'

File snelweg

LEIDEN - Heel de Randstad zal last ondervinden van de verkeersmaatregelen tijdens de kerntop NSS 2014 op 24 en 25 maart in Den Haag. Maar volgens de Leidse burgemeester Henri Lenferink zal het centraal gelegen Leiden de grootste verkeershinder ondervinden. Hij adviseert daarom alleen de weg op te gaan als het echt nodig is.

De burgemeester zei dit donderdag tijdens een persconferentie.

Tijdens de kerntop zullen de A44 en de N206 langere periodes worden afgesloten vanwege het vervoer van delegaties uit heel de Randstad. Ook is het niet mogelijk om via de Lammenschansweg de stad uit te rijden. Omdat het lokale verkeer wordt omgeleid, wordt er topdrukte verwacht in en rond Leiden.

Lenferink adviseert daarom om op 24 en 25 maart alleen de deur uit te gaan als het echt nodig is. En als het dan echt moet, dan doen reizigers er verstandig aan om het openbaar vervoer of de fiets te nemen.

LUMC

De Leidse burgemeester vraagt werkgevers ook mee te denken over alternatieven, zoals bijvoorbeeld thuiswerken of afspraken maken op een andere dag. Bezoekers van het LUMC moeten er ook rekening mee houden dat het Leidse ziekenhuis moeilijk te bereiken zal zijn. Voor patiënten is het in die periode mogelijk om eerder opgenomen te worden.

Om verdere problemen te voorkomen, zijn er op 24 en 25 maart geen wegwerkzaamheden ingepland. Met de hulpdiensten wordt overlegd hoe zij hun werkzaamheden kunnen doen binnen de daarvoor gestelde aanrijtijden.

Hotels

Behalve overlast, heeft Leiden ook profijt van de kerntop. Volgens Lenferink zijn de hotels waarschijnlijk helemaal volgeboekt in deze periode.

Op de website van de gemeente Leiden is alles terug te vinden over de wegafsluitingen tijdens NSS 2014  en de gevolgen hiervan.