Na ruim jaar onzekerheid gloort er hoop voor asielzoekers Sacramentskerk Den Haag

DEN HAAG - Na ruim een jaar onzekerheid lijkt er toch weer een beetje hoop te zijn voor de ruim zestig asielzoekers die wonen in de Haagse Sacramentskerk. Staatssecretaris Fred Teeven heeft donderdag in de Tweede Kamer gezegd in overleg te zijn met de gemeente Den Haag. Het doel is een goede, nieuwe locatie voor de asielzoekers.
De kerk aan de Sportlaan is gekraakt door de asielzoekers. Zonder stroom en warm water proberen ze er te leven. Het lijkt een onhoudbare situatie en dat wordt nu ook erkend door staatsecretaris Teeven. Donderdag liet hij de Tweede Kamer weten op zoek te gaan naar een alternatieve locatie voor de asielzoekers.
Die zoektocht zal in nauw overleg met de gemeente Den Haag plaatshebben. Marieke Bolle, raadslid voor de PvdA in de Haagse raad, weet wel waar de asielzoekers terecht kunnen. 'We hebben in de stad genoeg leegstaande kazernes. Daar kunnen ze heen. De situatie waar ze nu leven is echt erbarmelijk.'
Als de staatsecretaris en gemeente Den Haag een goede locatie hebben, zal de asielzoekers eerst rustg gegund worden. Vervolgens worden alle dossiers opnieuw ingezien en wordt besloten of ze in Nederland kunnen blijven of niet.