Sjors & Co beginnen aan 750ste bustoer door Den Haag

Acteur Huub Stapel als Prins Willem in 1813
Acteur Huub Stapel als Prins Willem in 1813
DEN HAAG - De Haagse presentator Fred Zuiderwijk kan trots zijn. Samen met Rob Andeweg (Sjors & Co) begint hij binnenkort aan zijn 750ste Rondje Den Haag. Dat is een bustoer langs verschillende plekken in de stad.
Om die reden houdt het duo op zaterdag 8 februari een bijzondere rondleiding door historisch Den Haag. Per touringcar. Ruim 45 figuranten zullen voor die jubileumtoer op speciale plekken door de stad de geschiedenis naspelen. In origineel tenue.
De figuranten, die ook meewerkten aan de landing van Koning Willem I op Scheveningen voor de viering van 200 jaar Koninkrijk, zullen in traditionele kostuums Prins Willem Frederik kronen op Plein 1813. Daarnaast defileren ze in de Paleistuin en jagen ze Lodewijk Napoleon van het Binnenhof.
Het  ‘Rondje Den Haag’, het ‘Rondje Den Haag Close-Up’ en het ‘Rondje 200 jaar Koninkrijk!’, waarbij op een ludieke, verrassende, maar eveneens educatieve wijze de Residentie wordt getoond, hebben volgens de organisatoren bewezen een doorslaand succes te zijn.
Onderscheiden met de marketingprijs Den Haag en de Nationale Evenementenprijs voor het leukste staduitje van Nederland, hebben Sjors & Co inmiddels meer dan 50.000 gasten door ‘Duh Stad der Steduh’ mogen vervoeren, melden ze niet zonder  trots.