Instellingen

6 jaar cel geëist tegen Leidse student

Mes
Mes

DEN HAAG - De officier van justitie heeft vandaag 6 jaar cel geëist tegen de 20-jarige Leidse student Wouter H. voor poging tot moord.'

De man stak op 9 juni van vorig jaar zijn 19-jarige vriendin met een mes  in haar nek. Dat gebeurde in een studentenhuis aan de Oude Singel in Leiden.  De studente lag die nacht te slapen, toen de man haar aanviel met een mes. De man zegt zelf dat hij haar niets wilde aandoen, alleen zichzelf.

Wouter H. woonde in hetzelfde huis als de studente, zij hadden officieel geen relatie met elkaar. De man zag een dag voor het incident de vrouw met een ander zoenen. De officier van justitie vindt het aannemelijk dat de verdachte het leven de volgende dag niet meer zag zitten en daarin het slachtoffer wilde meenemen. De verdachte zegt zelf dat hij zich niet veel meer van het incident kan herinneren, maar dat vindt de officier van justitie onaannemelijk.

Voorbedachte rade

De officier van justitie vindt dat er sprake is van voorbedachte rade omdat de verdachte eerst het mes heeft gepakt op zijn kamer, daarna de kamer van het slachtoffer is binnengegaan, op haar bed is geklommen en naar het slachtoffer toe ging.

Een poging tot moord is één van de zwaarste misdrijven die een mens kan begaan. De officier van justitie vindt een gevangenisstraf van zes jaar daarom passend. Over twee weken volgt de uitspraak. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden weer goed.