Overstap oud-wethouder Sander Dekker naar Financiën 'niet aan de orde'

Sander Dekker
Sander Dekker
DEN HAAG - Een overstap van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) naar Financiën als opvolger van de teruggetreden Frans Weekers is volgens hem 'niet aan de orde'. Volgens nu.nl wordt Dekker in de Haagse wandelgangen genoemd als een belangrijke kanshebber om Weekers op te volgen.
De staatssecretaris is gevraagd of de overstap voor hem een optie is: 'Dat lijkt me niet. Ik heb het druk genoeg met mijn huidige baan. Het is niet aan de orde.' Als wethouder in Den Haag had Dekker eerder ook de verantwoordelijkheid over de financiën. Een nadeel van het doorschuiven van Dekker zou zijn dat zijn post op Onderwijs eveneens moet worden ingevuld.
Weekers
Weekers stapte donderdagavond op na een urenlang debat over misstanden bij de Belastingdienst. Problemen bij de administratie zorgen ervoor dat duizenden te laat hun toeslagen krijgen. De oppositie wilde een motie tegen hem indienen, maar de staatssecretaris hield de eer aan zichzelf. Premier Rutte liet weten volgende week een opvolger te willen presenteren.