Instellingen

Van Doorn: 'Drugshandel was undercoveroperatie'

Arnold Van Doorn
Arnold Van Doorn

DEN HAAG - De drugshandel van Arnoud van Doorn was eigenlijk een undercoveroperatie. 'Ik wilde het vertrouwen winnen van een groep jongeren die overlast veroorzaakte.' Rechter:onbegrijpelijk dat Van Doorn die pleegvader en raadslid is met jeugdzorg in portefeuille meehielp aan verslaving jeugd

Dat zei het Haagse raadslid vrijdag in de rechtszaal in Den Haag, waar hij terecht staat voor drugshandel en het lekken van geheime gemeentestukken.

'Ik had geen slechte intenties', aldus Van Doorn. 'Maar helaas is de operatie mislukt.' De oud-PVV'er verkocht soms dagelijks drugs aan minderjarigen, onder de marktprijs.

Ontmaskerd

Het Haagse raadslid werd ontmaskerd door de moeder van een van zijn 'klanten'. In de telefoon van de 15-jarige jongen stond het raadslid vermeld als 'dealer' Van Doorn.

De rechter vond het onbegrijpelijk dat de Hagenaar, die pleegvader is en raadslid met jeugdzorg in zijn portefeuille, jongeren aan drugs hielp. Volgens de officier van justitie hadden twee jongens aan wie Van Doorn wiet verkocht, grote verslavingsproblemen.