Instellingen

Waterpolocoach Van Galen stopt bij UZSC

REEUWIJK - Robin van Galen stopt aan het eind van het seizoen als coach van de waterpoloërs van UZSC. Dat meldt de Utrechtse vereniging. De Reeuwijker kan deze functie niet meer combineren met zijn werk als bondscoach van de nationale herenploeg.

Van Galen werkt sinds 2011 als mannencoach bij de Utrechtse eredivisieclub. Met UZSC bereikte hij vorig jaar de play-offs om de finale van het landskampioenschap en won hij eind december voor het eerst in de historie van de club de KNZB-beker.

Vorig seizoen besloot Van Galen, die in 2008 olympisch kampioen werd met de Nederlandse vrouwen, zijn functie bij UZSC te combineren met het bondscoachschap van de Nederlandse mannen. Dat bleek echter moeilijker dan gedacht.

Haken en ogen

'Ik ben blij dat UZSC me die kans heeft gegeven en aanvankelijk leek die dubbelrol ook ideaal. Maar in de praktijk blijken er voor alle partijen toch meer haken en ogen aan te zitten dan we van tevoren hadden gedacht', verklaart de 41-jarige Van Galen de reden van zijn vertrek bij UZSC.