Justitie eist celstraf tegen Haags raadslid Van Doorn

Arnold Van Doorn
Arnold Van Doorn
DEN HAAG - Justitie heeft vrijdag in de rechtbank in Den Haag een half jaar celstraf geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk, tegen het Haagse raadslid Arnoud van Doorn. Hij staat terecht voor drugshandel en het lekken van geheime gemeentestukken.
Van Doorn zou drugs hebben geleverd aan minderjarigen en geheime dossiers over de aankoop van het World Forum door de gemeente hebben gelekt aan een journalist van het AD.
De officier van justitie vond een werkstraf niet passend gezien de opsomming van alle feiten. Ook heeft Van Doorn al een strafblad. Hij werd in 1995 veroordeeld voor het doen van valse aangifte en overtreding en overtreding van de wapen- en munitiewet.

Advocaat wil vrijspraak voor lekken

De advocaat van Van Doorn vroeg om vrijspraak voor het lekken van de geheime stukken omdat dit niet strafbaar zou zijn. Van Doorn zelf verweet het openbaar ministerie 'een lastige volksvertegenwoordiger' te willen beschadigen.
Het raadslid gaf overigens op de zitting aan dat hij geen spijt heeft van het doorspelen van de geheime informatie. 'Ik ben tegen besloten vergaderingen', zei hij.
Over zijn drugshandel zei Van Doorn: 'Dat was een undercoveroperatie. Ik wilde het vertrouwen winnen van een groep jongeren die overlast veroorzaakte.'