Instellingen

ADO Den Haag wint sporadisch in Heerenveen

Van Haaren tijdens Heerenveen - ADO

DEN HAAG - De statistieken wijzen uit dat ADO Den Haag sporadisch wint in Heerenveen. In de laatste elf jaar stonden de ploegen negen keer tegenover elkaar in het Abe Lenstra Stadion, daarvan won de Haagse club slechts één ontmoeting. Op 17 februari 2013 werd het 3-1 voor de ploeg van Maurice Steijn.

De overige acht duels werden vijf keer gewonnen door de Friezen. Drie keer eindigde het duel in een gelijkspel.


ADO-trainer Maurice Steijn beschikt in Heerenveen over een nagenoeg fitte selectie. Middenvelder Kevin Jansen is nog altijd niet inzetbaar. Hij raakte in het uitduel met NAC ernstig geblesseerd aan zijn knie en hoopt de laatste twee wedstrijden van dit seizoen nog te kunnen spelen. Ook Mathias Gehrt (sleutelbeenblessure) kan nog niet spelen, evenals nieuwkomer Yanic Wildschut. Hij is licht geblesseerd en mag niet spelen van zijn werkgever Heerenveen in het duel tegen de Friezen.. Aanvaller Michiel Kramer keert terug van een schorsing.

ADO Den Haag versterkte zich in de huidige transferperiode met Heerenveen-speler Yanic Wildschut. De aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de ploeg van Marco van Basten. De Haagse ploeg heeft tevens een optie tot koop op de buitenspeler bedongen. Heerenveen heeft de gelederen versterkt met Anthony Lurling. De routinier maakte de overstap van NAC Breda naar SC Heerenveen.

ADO Den Haag – Feyenoord live op 89.3 FM Radio West

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en ADO Den Haag is zaterdagavond vanaf 18.00 uur live te volgen op 89.3 FM Radio West.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag:

Coutinho, Malone, Beugelsdijk, Zuiverloon, Meijers, Holla, van Haaren, Bakker, Alberg, van Duinen, Schet

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen:
Nordfeldt, Kum, Zomer, Dijks, Van Anholt, De Roon, Van den Berg, Ziyech, Slagveer, Basacikoglu, Finnbogason
Scheidsrechter: Ed Janssen

Laatste seizoenen:
2013/2014:
ADO Den Haag – SC Heerenveen 1-1

2012/2013:

ADO Den Haag – SC Heerenveen 2-2
SC Heerenveen - ADO Den Haag 1-3

2011/2012:

ADO Den Haag – SC Heerenveen 0-0
SC Heerenveen - ADO Den Haag 4-0

2010/2011:

ADO Den Haag – SC Heerenveen 3-1
SC Heerenveen - ADO Den Haag 0-0