Squasher Weenink ontsnapt aan nederlaag in Calgary

DEN HAAG - Hagenaar Sebastiaan Weenink is in de nacht van donderdag op vrijdag doorgedrongen tot de kwartfinales van een internationaal squashtoernooi in Calgary. De squasher verloor van de Canadees Dane Sharp (84 op de wereldranglijst) de eerste twee games, maar hij slaagde er in het spelbeeld helemaal om te draaien. Uiteindelijk won Weenink met 7-11, 7-11, 11-4, 11-5, 11-2.
'Ik had niet het gevoel dat ik in de eerste twee games slecht speelde”, zegt de 27-jarige Nederlander na afloop weten op zijn eigen website. Ik maakte alleen aan het begin van beide games te veel fouten waardoor ik continu achter de feiten aan liep. Vanaf de derde game was ik wat geduldiger in de rally’s en vond ik mijn ritme. Daarna ben ik niet meer in de problemen geweest.'
In de volgende ronde moet Weenink (107 op de ranglijst) het opnemen tegen Raphael Kandra (69). De Duitser is een goede bekende van de Hagenaar. Hij komt samen met Weenink uit voor de Haagse club Penta-C HSRC De Diepput in de Nederlandse eredivisie.