Instellingen

Bouw moskee aan Zoetermeerse Olof Palmelaan is definitief

Biddende mannen in moskee Den Haag
Biddende mannen in moskee Den Haag

ZOETERMEER - De Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer (ICZ) heeft overeenstemming met de gemeente Zoetermeer bereikt over de aankoop van een stuk grond aan de Olof Palmelaan. ICZ wil daar een moskee bouwen.

De gemeente koopt de eerder aan ICZ verkochte grond aan de Roggeakker weer terug, zodra het bestemmingsplan voor de Olof Palmelaan rond is. Om de bouw van een moskee mogelijk te maken moet het bestemmingsplan voor bedrijventerrein Oosterhage gewijzigd worden. Daar is nu alleen een bestemming voor bedrijven.

De gemeente zegt omwonenden uitgebreid te gaan informeren. Over de bouw van een moskee is veel commotie in Zoetermeer. Bewoners van de wijk Seghwaert kwamen in opstand toen de plannen bekend werden voor een moskee  aan de Roggeakker in hun wijk. De gemeente besloot het plan uiteindelijk af te blazen.

Het ICZ kreeg vervolgens een ultimatum van de gemeente over de aankoop van grond aan de Olof Palmelaan. Omdat het Centrum tijd te kort kwam om een beslissing te nemen, werd er uitstel aangevraagd. Nu hebben de gemeente en het ICZ alsnog een overeenkomst bereikt.