Instellingen

Terpstra weg bij Inholland

Doekle Terpstra

DEN HAAG - Doekle Terpstra vertrekt als bestuursvoorzitter van de Hogeschool Inholland. Dat heeft een woordvoerster van de instelling vrijdagavond gezegd. Terpstra (57) stond sinds eind 2010 aan het roer van Hogeschool Inholland.

De opleidingsinstelling had toen te kampen met vele problemen, waaronder ondermaats onderwijs. De Onderwijsinspectie vond in 2011 dat vier opleidingen van Inholland zo slecht waren dat ze 'hbo-onwaardig' waren.

Vooral MEM lag onder vuur

Daaronder waren de opleidingen Media en Entertainment Management (MEM) en Commerciële Economie (CE) aan Hogeschool Inholland, met vestigingen in Den Haag en Delft. Inmiddels zijn deze vestigingen weer op orde, maar nog niet iedereen is tevreden.

Ook had het voormalige bestuur exorbitant hoge bedragen gedeclareerd die niets met onderwijs te maken hadden. Personeel vloog uiteindelijk de laan uit.

Terpstra werd aangesteld om orde op zaken te stellen. Inholland 'staat aan de rand van het ravijn', zei hij bij zijn aantreden. Hij zou een jaar blijven, maar zijn contract werd een paar keer verlengd.

Volgens Terpstra wordt Inholland 'in toenemende mate weer een normale hogeschool'. Het is niet bekend wanneer hij vertrekt. Ook zijn opvolger is nog niet bekend.