Khoulani: 'Rechtszaak tegen Van Doorn betekent geen schade voor de PvdE'

DEN HAAG - De rechtszaak tegen raadslid Arnoud van Doorn levert zijn partij, de Partij van de Eenheid, geen schade op. Dat zei lijsttrekker Khoulani vrijdagavond op Radio West.
Justitie eiste vrijdag een half jaar gevangenisstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk tegen Arnoud van Doorn, voor drugshandel, wapenbezit en het lekken van geheime raadsstukken. Zowel van Doorn als Khoulani zijn lijsttrekker voor de PvdE.
Volgens Abderazak Khoulani  waren alle feiten al bekend toen Van Doorn zich bij de Partij van de Eenheid aansloot. Khoulani vindt dat iedereen fouten kan maken. Het besluit van Van Doorn om moslim te worden speelt daarbij voor hem een grote rol.
Vooral dat het leveren van softdrugs aan minderjarigen zou zijn gebeurd voor zijn bekering naar de islam vindt Khoulani van belang. Volgens hem is er een groot verschil tussen het 'pre-islamische en het islamitische tijdperk' van Van Doorn.
'Zijn bekering betekent dat zijn zonden zijn vergeven. Hij verdient een tweede kans', aldus Khoulani. 'Mocht Van Doorn, nu hij moslim is, nogmaals in de fout gaan dan ontstaat een hele andere situatie', zegt Khoulani. Wat hem betreft kan Van Doorn nu met een schone lei beginnen.