Instellingen

Koeman weg bij Feyenoord

ROTTERDAM - Een week na het beschamende verlies van ADO Den Haag houdt Feyenoord-trainer Ronald Koeman het voor gezien. Komende zomer vertrekt hij. Dat maakte de Rotterdamse club zaterdag bekend.

Volgens een eerste, korte reactie van Feyenoord heeft de oud-international zijn keuze ,puur op gevoel' genomen.
Koeman (50) is bezig aan zijn derde seizoen bij Feyenoord. Hij ondertekende in De Kuip steeds contracten voor 1 jaar. Technisch directeur Martin van Geel had graag nog minimaal en seizoen met Koeman willen doorgaan. De voormalige verdediger vindt het echter na zijn derde jaar, dat waarschijnlijk opnieuw zonder hoofdprijs wordt afgesloten, mooi geweest.

Verloren

Koeman eindigde met Feyenoord als tweede en derde. Hij staat momenteel met de Rotterdamse ploeg op de vierde plaats, met 9 verliespunten meer dan koploper Ajax. Vorige week verloor zijn ploeg met 3-2 van ADO Den Haag, vrijdag kwam Feyenoord tegen Vitesse niet verder dan 1-1.

Koeman volgde in 2011 de opgestapte Mario Been op. Zijn nuchtere, heldere en eerlijke aanpak sloeg aan in De Kuip, waar hij als speler in 1997 na drie seizoenen afscheid nam. Door het ontbreken van financiële middelen bij Feyenoord was hij als trainer voornamelijk aangewezen op de eigen jeugd en op huurspelers.