Zure 3-0 nederlaag ADO Den Haag bij SC Heerenveen

DEN HAAG - Twee ongelukkige standaardsituaties hebben ADO Den Haag zaterdagavond de das om gedaan tegen SC Heerenveen. Een dubieus doelpunt uit een vrije trap en een penalty waren de reden dat ADO met 3-0 verloor. ADO moet hopen dat NEC en RKC Waalwijk dit weekend niet minimaal gelijkspelen. Dan zakken de Hagenaars opnieuw naar de laatste plaats in de eredivisie.
Heerenveen en ADO waren in evenwicht. Het spel was niet om over naar huis te schrijven en grote kansen bleven uit. Mike van Duinen had in de eerste helft een grote kans om te scoren, maar doordat hij te veel tijd nodig had kon de ADO-spits niet afdrukken.
Halverwege de tweede helft kwam ADO op achterstand. Een vrije trap werd binnengeschoten door Kenny Otigba. Maar op het moment dat Otigba de bal binnen punterde, had ADO-doelman Gino Coutinho in het vijf metergebied beide handen op het speeltuig.
Niet veel later werd het zelfs 2-0. Aaron Meijers gaf zijn tegenstander een zet en Alfred Finnbogason maakte vanaf de strafschopstip, met een 'Panenka', de 2-0. ADO miste goede kansen op de aansluitingstreffer. Rajiv van la Parra maakte in blessuretijd 3-0.
Scoreverloop SC Heerenveen-ADO Den Haag 3-0 (0-0): 1-0 Kenny Otigba (58'), 2-0 Alfred Finnbogason (68', pen), 3-0 Rajiv van la Parra (91').
Opstelling SC Heerenveen: Kristoffer Nordfeldt; Chris Kum, Kenny Otigba, Mitchell Dijks, Pele van Anholt; Marten de Roon, Joey van den Berg, Hakim Ziyech; Anthony Lurling (Rajiv van la Parra, 82'), Bilal Basacikoglu, Alfred Finnbogason.
Opstelling ADO Den Haag: Gino Coutinho; Dion Malone, Gianni Zuiverloon, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers; Danny Holla, Ricky van Haaren, Danny Bakker (Michiel Kramer, 62'); Roland Alberg, Mike van Duinen, Mitchell Schet.
Gele kaart(en): Pele van Anholt, Kenny Otigba (beiden SC Heerenveen), Ricky van Haaren en Mitchell Schet (beiden ADO Den Haag).
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Ed Janssen.
Stadion: Abe Lenstra Stadion (Heerenveen).