Instellingen

Den Haag massaal op zoek naar heldhaftige hondenredder

DEN HAAG - In Den Haag wordt massaal gezocht naar een man die zaterdag een hondje uit het water heeft gered. De eigenaresse van Pinkie, Linda Stijsiger uit Leidschendam, wil de held graag bedanken en heeft daarom een oproep via social media verspreid.

Een vriendin van Linda was met het hondje aan het wandelen in park Marlot, in Den Haag Mariahoeve. 'Er kwam een soort jachthond aan en die viel Pinkie zomaar aan. Hij had hem helemaal in zijn bek en begon hem door elkaar te schudden', zegt Stijsiger.

De hond van Linda is een Shi Tzu-hondje. 'Waarschijnlijk dacht die andere hond dat Pinkie een konijn was. Gelukkig liet hij hem snel weer los.' Het gebeten hondje rende van schrik hard weg en sprong in het water. Een toevallige voorbijganger twijfelde geen moment en sprong achter Pinkie aan.

'Man met klein bruin hondje'

'We zijn in alle verslagenheid vergeten te vragen naar de naam en het nummer van die meneer', aldus Linda. 'We willen hem graag bedanken.' Het gaat om een man met een klein bruin hondje. Ook een vrouw met drie witte honden was in de buurt.

Linda Stijsiger moet er niet aan denken wat er was gebeurd als de 'agressieve' jachthond Pinkie niet had losgelaten. 'Dan was hij waarschijnlijk doodgebeten. En als die man niet in het water was gesprongen was Pinkie misschien wel verdronken', zegt ze.

Geschrokken

Het hondje van Linda maakt het naar omstandigheden goed. 'Pinkie is erg geschrokken, maar lijkt verder geen verwondingen te hebben. Hij loopt alleen een beetje mank, dus dat houden we even in de gaten. We hebben in ieder geval het telefoonnummer van het baasje van de jachthond.'