Instellingen

HTM: ‘Trams rijden weer gewoon over de Bosburg'

DEN HAAG - Het traject over de Bosbrug in Den Haag is weer vrijgegeven door de HTM. Na het ongeluk van zaterdagavond zijn er aanpassingen gedaan aan het spoor en na testritten is de normale dienstregeling weer hervat.

Het ongeluk gebeurde rond zaterdag rond 22.00 uur. Het tramstel is vermoedelijk tegen een paal geklapt en raakte zwaar beschadigd. Ruiten sneuvelden en de achterdeuren hingen los. Niemand raakte gewond bij het ongeluk.

Een woordvoerder van de HTM laat weten dat het ongeluk van zaterdag op exact op dezelfde plek is gebeurd als de ontsporing van december vorig jaar. Bij dat ongeluk raakte toen een voetganger gewond. ‘Zaterdagavond ging het mis met tram 17 richting Statenkwartier. De tram ontspoorde bij een kruisstuk. Er zijn zo snel mogelijk aanpassingen gedaan aan het spoor. Dan moet je denken aan het slijpen van de rails. Ook zijn er eerst testritten geweest voordat de normale dienstregeling is hervat'. Trambestuurders hebben geen extra instructies gehad hoe over dit traject te rijden, 'alles is weer normaal', aldus de HTM.

Of de ontsporingen te maken hebben met de renovatie van de Bosbrug, vorig jaar, is niet bekend. Begin november werd de brug na alle werkzaamheden weer in gebruik genomen. Onderzoek naar de ontsporing van afgelopen zaterdag moet uitzwijzen hoe het ongeluk kon gebeuren. Ook het onderzoek naar de ontsporing van december vorig jaar loopt nog.