Daviscupteam ten onder tegen Tsjechië

Thiemo de Bakker - TEAN International
Thiemo de Bakker - TEAN International
DEN HAAG - Nederland is uitgeschakeld in de Daviscup door titelverdediger Tsjechië. Tenisser Thiemo de Bakker verloor zondag in drie sets kansloos van de Tsjech Tomas Berdych. Het werd 6-1, 6-4 en 6-3. Hierdoor verloor Nederland de Daviscup met 3-1.
Bij een stand van 5-2  in de derde set kreeg De Bakker pas zijn eerste breakpoint dat hij meteen verzilverde. Maar na 1 uur en 45 minuten spelen kwam het matchpoint en won de Tsjech. De nummer 7 op de wereldranglijst bleek een maatje te groot voor de Westlander. 
´We zijn geen wereldtop in de Daviscup´, constateerde captain Jan Siemerink zondag tamelijk nuchter na de nederlaag van het Nederlands team tegen titelverdediger Tsjechië. ´Uiteindelijk zijn we ook niet kansloos geweest. We hebben ons wel op een positieve manier laten zien en ik vind ook dat we wel thuis horen in de Wereldgroep. Alleen top 10 is hoger dan wat wij in huis hebben.´
Bakker vervangt Haase
Captain Jan Siemerink besloot zondagmorgen om de frisse De Bakker op te stellen in plaats van Robin Haase, die al twee zware partijen in de benen had. Hij stuntte vrijdag nog met winst op Radek Stepanek, maar verloor zaterdag met Jean-Julien Rojer het dubbelspel.
De nederlaag betekent dat Oranje later dit jaar is veroordeeld tot het spelen van een promotie-degradatieduel.