Instellingen

Haagse redder van hondje Pinkie gevonden

DEN HAAG - De eigenaresse van het hondje Pinkie weet inmiddels wie haar hondje zaterdag uit het water heeft gered. Linda Stijsiger uit Leidschendam plaatste deze week een oproep via social media, omdat zij haar held graag wil bedanken.

Een vriendin van Linda was met het hondje aan het wandelen, toen Pinkie werd aangevallen door een andere hond. Pinkie is een Shi Tzu-hondje, mogelijk werd ze door de vreemde hond aangezien voor een konijn. De bijtende hond liet snel weer los, maar de geschrokken Pinkie rende hard weg en sprong in het water. Een toevallige voorbijganger twijfelde geen moment en sprong achter Pinkie aan. Door alle commotie noteerde niemand de gegevens van de redder.

Inmiddels weet Stijsiger om wie het gaat. 'Het is een man uit de buurt. Maar hij wil verder geen toeters en bellen,' legt Stijsiger uit. Door haar oproep hebben zij en Pinkie veel aandacht gekregen. 'We hadden geen idee dat we zoveel reacties zouden krijgen', zegt ze beduusd. Maar wel met een goed doel, vindt ze: 'Deze week kunnen we de man uitgebreid bedanken voor wat hij voor ons heeft gedaan.'