‘Eric Wiebes uit Delft opvolger staatssecretaris van Financiën Frans Weekers’

DELFT - Eric Wiebes uit Delft volgt waarschijnlijk de vorige week afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op. Bronnen zeggen dat de keus van de VVD-top op Wiebes is gevallen. Wiebes is nu wethouder van Verkeer en Vervoer in Amsterdam.
De AIVD moet nog onderzoeken of hij in het verleden niets verkeerds heeft gedaan. Pakt dat goed uit, dan wordt Wiebes waarschijnlijk dinsdag of woensdag benoemd.
Wiebes werd in 1963 geboren in Delft en studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft.  Hij werkte als topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken. Sinds 2010 is hij wethouder in Amsterdam. Hij hield hij zich onder meer bezig met de Noord/Zuidlijn van de Amsterdamse metro.

Weekers

VVD'er Weekers legde afgelopen woensdag zijn functie neer in een debat over de problemen van de Belastingdienst met het uitbetalen van toeslagen. Hij kwam toen zwaar onder vuur te liggen.
Eerder moest Weekers ook al in de Kamer op het matje komen vanwege de toeslagen. De VVD zoekt als vervanger voor hem een crisismananger, die leiding kan geven aan de hervorming van de Belastingdienst. Eerder werd ook staatssecretaris Sander Dekker genoemd, maar de voormalige wethouder van Den Haag hij wordt het waarschijnlijk dus niet.