Instellingen

Leidse parfumerie twee keer op zelfde dag bestolen

LEIDEN - Dubbel pech voor een parfumerie aan de Leidse Haarlemmerstraat. Op zondag 2 februari, rond 15.00 uur, probeerden twee Roemenen van 19 en 25 jaar oud wat luchtjes te stelen. Anderhalf uur later wilde een Rotterdammer hetzelfde doen.

Rond 15.00 uur zag een medewerkster dat een man vier doosjes parfum in zijn tas stopte. De kranige parfumeriemedewerkster wist de man de tas afhandig te maken, waarna de Roemeen de zaak uit vluchtte, samen met een andere man.

De politie trof de twee mannen later aan in Leiden, op basis van het signalement van de winkeldieven. Een van de mannen bleek een geprepareerde tas onder zijn jas te hebben verstopt. De tas die de parfumverkoopster had afgepakt bleek ook geprepareerd te zijn.

Anderhalf uur later weer raak

Rond 16.30 uur was het opnieuw raak. Een Rotterdammer gedroeg zich verdacht in de parfumerie, waarop agenten in burger werden ingeschakeld om hem in de gaten te houden. De politie kon hem direct aanhouden toen hij de winkel uitliep zonder de twee geuren die hij in zijn jas had gestopt te betalen.

In zijn rugzak zaten nog eens zeven verpakkingen met scheermesjes. Of die mesjes ook ergens gestolen zijn wordt nog onderzocht.