Instellingen

Roelofarendsveen neemt schade op na grote brand Geestweg

ROELOFARENDSVEEN - De tractoren in de schuur aan de Geestweg zijn flink beschadigd, een groot gedeelte van het dak van het pand is verkoold. De buurt is bezaaid met verbrande snippers en het terrein is afgezet met linten die waarschuwen voor asbest.

Zondagavond woedt hier in het buitengebied bij de A4 een grote brand. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar een aangrenzend huis en een naastgelegen loods.

Schrik zit er goed in

In de loods maakt buurman Marc van Leijden maandagochtend de schade op. Zijn aannemersbedrijf ligt direct tegen de getroffen schuur aan. Er hangt een sterke brandgeur. Op het eerste gezicht heeft het bedrijf niet veel schade opgelopen. Er is voornamelijk wateroverlast door het blussen. In het kantoor druipt het bluswater nog uit het systeemplafond.

Van Leijden is flink geschrokken. Even denkt hij dat zijn familiebedrijf voor zijn ogen afbrandt. Maar de brandweer weet het vuur onder controle te houden. Op een klein zwart gat op de bovenste verdieping na heeft het bedrijf geen zichtbare schade. Maar een verzekeringsexpert moet maandag nog zijn oordeel vellen.

Schade opnemen

Ondertussen bekijkt de eigenaar van de afgebrandde schuur de schade. Hij wil niet met ons praten omdat hij wel andere dingen aan zijn hoofd heeft, zegt hij. Zijn trekkers kunnen als verloren beschouwd worden. Volgens een buurvrouw knapt hij trekkers op als hobby.

De brand is uiteindelijk snel onder controle. Over de oorzaak is nog niks bekend.