Instellingen

Wiljan Vloet: Technisch directeur ADO is een must

Wiljan-Vloet

DEN HAAG - Een technisch directeur voor ADO Den Haag is een must. Dat zegt Wiljan Vloet, oud-trainer van ADO. Omroep West praat met de algemeen en technisch directeur van Sparta over de situatie waarin de Haagse voetbalclub zich op dit moment in bevindt.

Vloet vindt dat er bij tijd en wijle best goed wordt gevoetbald. ´Opvallend is natuurlijk wel dat ze tegen hogergeplaatste clubs wel punten halen, maar dat ze tegen RKC en NEC, ploegen waarvan ze moeten winnen, gewoon punten verliezen´. 

Hij vindt het moeilijk om als buitenstaander precies de vinger op de zere plek te leggen. ´Maar ik vind dat een technisch directeur bij ADO een must is en ook een hoofd opleiding is een must. Voetbal is je core business dus dan moet er gewoon iemand zijn die daar fulltime mee bezig is´, aldus Vloet die in het seizoen 2007/2008 aan het roer stond bij ADO Den Haag.  

Het zou volgens de oud-trainer financieel een grote ramp zijn als ADO degradeert. ‘De inkomstenstroom gaat gigantisch omlaag. Dit terwijl je uitgaven relatief hoog blijven, de vaste lasten blijven, je hebt je stadion en dan zijn er natuurlijk de doorlopende contracten. Je moet blij zijn als je nog een paar duizend supporters binnenkrijgt´.

´Ik heb ADO, Roda JC en NEC gezien en dat zijn allemaal goede ploegen. Dat betekent dat je het echt allemaal zelf moet doen. Je moet er niet op rekenen dat er iemand punten laat liggen. En je moet goed beseffen dat je iedere wedstrijd punten kunt pakken, zoals ze tegen Feyenoord deden. Met die instelling moet je alle wedstrijden ingaan´.