Instellingen

PVV Z-H: Schaf natuursubsidie af

ZUID-HOLLAND - De PVV in de Provinciale Staten van Zuid-Holland opent de aanval op natuurorganisaties. Wat de PVV betreft worden alle provinciale natuursubsidies afgeschaft. Dat stelt de partij in reactie op het recente samenwerkingsverband van verschillende natuurorganisaties.

Door die intensievere samenwerking kunnen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Zuid-Hollands Landschap fors besparen. Volgens het rapport 'Samen sterk voor de natuur' kunnen de drie organisaties op termijn jaarlijks tien procent bezuinigen.

De PVV wil de subsidie aan de natuurorganisaties met hetzelfde percentage korten, als het percentage waarmee de natuurorganisaties hun budgetten weten te verlagen.  'Want dat natuurorganisaties efficienter gaan werken betekent niet dat zij het bespaarde bedrag zomaar kunnen uitgeven aan allerlei nieuwe nepnatuurplannen', aldus PVV'er Bart Brands.

Milieu-subsidies in de Provinciale Staten

De subsidies aan milieu-organisaties zijn een heet hangijzer in de Provinciale Staten. Eind vorig jaar bleek de provincie eerst geen, en toen weer wel subsidie te willen geven aan de Natuur- en Milieufederatie en Landschapsbeheer Zuid-Holland. De PVV wil ook weten hoeveel de directies van de natuurorganisaties verdienen.