Instellingen

PVV: 'Herover macht in de Schilderswijk'

DEN HAAG - De Haagse PVV zegt zeer ontstemd te zijn door het bekladden van posters van een winkel in de Haagse Schilderswijk. Dat staat in schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur.

Afgelopen zaterdag werden posters van kledingwinkel Manzaram aan het Hobbemaplein besmeurd. Op de etalageposters stonden kledingmodellen. Onbekenden hebben de blote delen, zoals  armen, benen, hals en ook hoofd van de modellen onherkenbaar gemaakt. Op enkele posters stond verder de tekst: schaamte?

Personeel van de winkel vermoedt dat de dader(s) het niet aanstond dat enkele modellen 'schaars gekleed' waren afgebeeld.

'Herover macht'

Volgens de PVV hebben de daders geprobeerd de boel te ‘fatsoeneren’ omdat er tegenover de kledingzaak een moskee is gevestigd. Fractievoorzitter Machiel de Graaf van de Haagse PVV laat in zijn schriftelijke vragen weten dat hij vindt dat burgemeester Van Aartsen 'de macht in de Schilderswijk moet heroveren op dit sharia-tuig. Zij deinzen er niet voor terug om steeds meer mensen de wet voor te schrijven.'