Instellingen

Haagse marktkooplui nog altijd woest op gemeente

DEN HAAG - Ondernemers van de Haagse Markt dreigen de binnenstad van Den Haag te blokkeren als gesprekken met de gemeente over de toekomst van de markt nergens toe leiden. Dat bleek maandagavond tijdens een bijeenkomst van boze marktkooplui. Eén van de kooplui kwam na een emotionele discussie met het voorstel om de binnenstad te blokkeren. Dat werd met luid gejuich ontvangen.

Over de toekomst van de Haagse Markt wordt al jaren gepraat, maar sinds wethouder Boudewijn Revis (VVD) het dossier overnam van zijn voorganger Sander Dekker voelen de marktkooplui zich niet meer serieus genomen.

Sommige ondernemers hebben te horen gekregen dat ze per 1 maart aanstaande hun vergunning kwijt zijn of hun container moeten weghalen, maar ze weten niet wat het alternatief is, als dat er al is.

Juridische actie

Juridische stappen tegen de gemeente zijn vooralsnog niet mogelijk, omdat de betrokken ondernemers nog geen besluit hebben van de gemeente, alleen een zogeheten aanzegging en daartegen is nog geen beroep mogelijk.

Richard de Mos van de Groep De Mos in de Haagse gemeenteraad vindt dat wethouder Revis van het markt-dossier gehaald moet worden en dat de gesprekken over de toekomst van de markt pas na de verkiezingen verder moeten gaan.