Sterkste deelnemersveld ooit bij Haagse CPC Loop

Edwin Kipyego, winnaar CPC Loop in Den Haag 2013
Edwin Kipyego, winnaar CPC Loop in Den Haag 2013
DEN HAAG - De ABN AMRO CPC Loop in Den Haag kent dit jaar bij de mannen het sterkste deelnemersveld ooit. Meer dan vijf atleten hebben een persoonlijk record onder het uur op de halve marathon.
Maar er komen ook jonge talenten, zoals de Keniaanse wereldkampioen veldlopen Japhet Korir, kondigde de organisatie van de Haagse wegwedstrijd dinsdag aan.
Korir (20) is een groot talent van wie veel wordt verwacht op de halve marathon. Hij eiste vorig jaar de wereldtitel veldlopen al op en was daarmee de jongste kampioen ooit.

Winnaar vorig jaar ook weer van start

Ook de winnaar van vorig jaar, de Keniaan Edwin Kipyego, start op de 21,1 kilometer door Den Haag en Scheveningen. Een andere wereldtopper die meedoet, is Atsedu Tsegay. Met een persoonlijk record van 58.47 neemt de Ethiopiër de vierde plaats in op de wereldranglijst aller tijden.
Andere lopers die een persoonlijk record binnen het uur hebben zijn: Ezekiel Chebii (59.05), Jacob Kendagor (59.36), Johan Mwangangi (59.45) en Cyprian Kotot (59.59).

Uitverkocht

De populaire halve marathon is al uitverkocht. Het is nog wel mogelijk om in te schrijven voor de andere afstanden. Naar verwachting staan er op 9 maart tijdens de veertigste editie 40.000 lopers aan de start op de Koningskade. Ook dat is een record.