'Grote kans op 24-uursstaking FloraHolland'

FloraHolland veiling
FloraHolland veiling
NAALDWIJK - Er komt deze week zeer waarschijnlijk een 24-uursstaking bij FloraHolland. Dit laat bestuurder Kitty Huntjens van CNV Dienstenbond dinsdag weten aan Omroep West. De bloemenveiling heeft vestigingen in Naaldwijk en Rijnsburg.
De werknemers zien het nieuwe sociaal plan niet zitten, zo vinden ze de ontslagvergoeding veel te laag. De 24-uursstaking zal mogelijk donderdag om middernacht beginnen en duren tot de volgende nacht.
'Daarnaast is er ook een zeer reële kans dat op woensdag en donderdag overdag het werk wordt neergelegd', zegt Huntjens. Door de staking is er geen veiling en dat betekent dat er minder bloemen en planten aan winkels kunnen worden aangeleverd.

Ultimatum

CNV stelde de directie van FloraHolland een ultimatum tot dinsdagmiddag 12.00 uur. Het bedrijf laat op de eigen website weten niet op dit ultimatum in te gaan. 'FloraHolland blijft bij zijn standpunt dat de eisen van de vakbonden onrealistisch zijn', zo valt te lezen.
Medewerkers van FloraHolland zijn erg ongerust sinds de veiling aankondigde om 200 banen te schrappen. Volgens FloraHolland moet de organisatie inkrimpen, omdat er minder geveild wordt met de klok.