Instellingen

Prinses Beatrix verruilt Huis ten Bosch voor Drakensteyn

Huis ten Bosch
Huis ten Bosch

DEN HAAG - Paleis Huis ten Bosch in Den Haag staat leeg. Prinses Beatrix is officieel verhuisd naar kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche.

Ze heeft zich dinsdag bij de gemeente Baarn laten inschrijven, waaronder Lage Vuursche valt. Dat heeft de RVD laten weten. Beatrix schreef zich in bij de gemeente in aanwezigheid van de burgemeester van Baarn, Mark Röell.

De prinses woonde al eerder op het kasteel, van 1963 tot 1981. Ze beleefde er gelukkige jaren met wijlen haar echtgenoot prins Claus en de kinderen. De oud-vorstin woont nu in de buurt van het graf van haar zoon prins Friso die vorig jaar overleed. Het was al een tijd bekend dat Beatrix van Huis ten Bosch naar het kasteel zou verhuizen.

Willem-Alexander naar Huis ten Bosch 

Koning Willem-Alexander en zijn gezin zullen op termijn hun intrek nemen in het paleis in Den Haag. Ze wonen nu nog op  landgoed De Horsten in Wassenaar.

Beatrix kocht Drakensteyn in 1959. Na een grondige verbouwing woonde zij daar vanaf 1963. In 1981 verhuisde zij met Prins Claus en haar drie zoons naar Den Haag. Het kasteel is privébezit van prinses Beatrix.