Instellingen

Nederlandse tennisters winnen van Kroatië in de FED Cup

Kiki Bertens - Australian Open 2013
Kiki Bertens - Australian Open 2013

WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens heeft Nederland dinsdag de overwinning bezorgd in de eerste groepswedstrijd van groep 1 van de Europees/Afrikaanse tegen Kroatië. In Boedapest won de Wateringse in de tweede enkelpartij met 6-2 6-4 van Donna Vekic.

Richel Hogenkamp had Nederland op een 1-0 voorsprong gebracht met haar zege op Petra Martic (4-6, 7-5, 7-5). Deze overwinning was de 100e zege van Oranje in de Fed Cup. Sinds 1963 wonnen de Nederlandse tennissters in de landenwedstrijd 100 duels. Er werden tot nu toe 68 nederlagen geleden.

Nederland zit in Groep A van de Europees/Afrikaanse zone groep 1. In de poule zitten België, Kroatië en Luxemburg. Bij België is Yanina Wickmayer (WTA-63) geselecteerd, terwijl Kroatië in Donna Vekic (WTA-94) haar beste speelster kent. Nederland won vorig jaar met 3-0 van Luxemburg, maar toen was Mandy Minella (WTA-107) er niet bij. Zij is nu wel aanwezig.

Haarhuis

Tijdens de wedstrijd zat Paul Haarhuis voor het eerst als captain op de bank. Hij volgde Manon Bollegraf op. Zijn ploeg speelt woensdag tegen België. Luxemburg is de laatste  tegenstander in de poule.