Instellingen

Opnieuw verdachten miljoenenroof aangehouden

Paleis van Justitie
Paleis van Justitie

REGIO - Den Haag - De politie heeft dinsdagochtend 4 februari in Den Haag op verzoek van Duitsland opnieuw drie verdachten aangehouden in verband met een grote bankroof in februari 2013.

Het gaat om een 30-jarige vrouw en twee mannen van 35 en 43. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een grootschalige blanco creditcardfraude, waarbij in de nacht van 19 op 20 februari 2013 wereldwijd zo’n 30 miljoen euro werd buitgemaakt.

In februari vorig jaar werden pinautomaten in 27 landen met valse bankpassen leeggeroofd. Op de passen waren gegevens gekopieerd van de Muscat Bank. De verdachten maken deel uit van een bende die door heel Europa computers hackt bij bedrijven. De zaak kwam in Duitsland aan het licht toen de Haagse Eddy Z. en zijn moeder Wilma door de politie in Düsseldorf op heterdaad werden betrapt.

1,8 miljoen 'Nederlandse' buit

De Duitse autoriteiten doen onderzoek naar deze zaak. Uit het onderzoek is gebleken dat een groep verdachten uit Nederland in Duitsland verantwoordelijk is geweest voor het opnemen van 1,8 miljoen euro. In totaal zijn er nu negen verdachten uit die groep aangehouden.