Instellingen

Goedkope huwelijken populair in Den Haag

Huwelijk
Huwelijk

DEN HAAG - De eenvoudige huwelijken die Den Haag aanbiedt, zijn in trek. Sinds oktober 2012 kunnen aanstaanden trouwen voor een gereduceerd bedrag van 131 euro. Inmiddels is de wachttijd voor deze goedkope huwelijksvoltrekking opgelopen tot een half jaar.

Vanwege het succes gaat Den Haag de mogelijkheid om eenvoudig te trouwen, uitbreiden van vier keer naar zes keer per week. Dat betekent dat de ceremonie maximaal 10 minuten mag duren. In de trouwruimte is alleen plaats is voor het bruidspaar, getuigen, de trouwambtenaar, twee gasten en een fotograaf. Ook mag er geen muziek gespeeld mag worden.

Gratis trouwen

Gratis trouwen kan sinds 2012 in plaats van vier keer, slechts twee keer per week. Daarmee voldoet Den Haag aan de wettelijke verplichting. Het is teruggebracht, omdat de kosten voor de gemeente voor gratis trouwen opliepen en de wachtlijst lang was. Met de invoering van eenvoudige huwelijken is de wachtlijst voor gratis trouwen teruggelopen van een jaar naar negen maanden.

Het duurste moment om te trouwen in Den Haag is op zondagavond tussen zes en negen uur in het oude stadhuis op de Dagelijkse Groenmarkt. Dat kost 1482 euro voor een ceremonie van drie kwartier.