ADO Den Haag verliest met 0-3 van Heracles Almelo na inspiratieloze wedstrijd

DEN HAAG - ADO Den Haag staat ook na vanavond onderaan in de Eredivisie. In een saai duel tegen Heracles Almelo wisten de Hagenaars niet te scoren. Fantasieloos ging ADO ten onder en verloor het met 0-3 van Heracles.
Al na een minuut spelen kwam ADO Den Haag op achterstand na een doelpunt van Bryan Linssen. De ploeg van Maurice Steijn leek het vuur te missen om de gelijkmaker te scoren en tot echte kansen kwam ADO niet na de 0-1 van Heracles.
Het initiatief bleef dan ook de eerste 45 minuten bij de Heraclieden en dat resulteerde in de 0-2 na een fraaie kopbal van Mark Uth in de 34e minuut. Voor het publiek op Midden Noord was dit het moment om de tribune te verlaten om een statement te maken. Tot en met het eindsignaal bleef die tribune dan ook leeg.
In de tweede helft kwam ADO iets frisser uit de kleedkamer, maar dat wisten de mannen van trainer Maurice Steijn niet te belonen met een doelpunt. ADO liet veel ruimte vrij op het veld voor Heracles om te combineren. De club uit Almelo wist die ruimte goed te benutten en maakte in de 57e minuut de 0-3, dankzij het tweede doelpunt van de avond voor Uth.

Scoreverloop ADO DEN HAAG - Heracles Almelo 0-3 (0-2): Bryan Linssen 0-1 (2'), Mark Uth 0-2 (34'), Mark Uth 3-0(57')

Opstelling ADO Den Haag: Coutinho, Malone, Zuiverloon, Beugelsdijk, Meijers, Holla, Van Haaren (46' Gourye, 85' Kanon), Alberg, Van Duinen, Kramer, Schet.
Opstelling Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld, Veldmate, Rosheuvel, Bel Hassani, Linssen (50' Tannane), Rienstra, Uth (84' Amoah) , Cziommer ( 78' Bruns), Davidson en Te Wierik
Gele kaart(en): Roland Alberg
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 10.343