'Otter heeft draai gevonden in Nieuwkoopse Plassen'

NIEUWKOOP - Het lijkt erop dat de otter zijn draai heeft gevonden in de Nieuwkoopse Plassen. Dat zegt Boswachter Martijn van Schie van Natuurmonumenten. Opnieuw zijn er beelden opgedoken van het dier.
Begin dit jaar werd voor het eerst een levende otter in de Nieuwkoopse plassen gezien. Op basis van tips van bezoekers werden op strategische plekken camera's geplaatst. De otter was daarop al meerdere keren te zien.
Ook zijn er ottersporen en poep van het beest gevonden. Van Schie: 'De sporen die gevonden zijn, wijzen erop dat de otter op een oppervlakte van ongeveer 15 vierkante kilometer in de Nieuwkoopse Plassen leeft. De otter heeft dan ook een groot aaneengesloten natuurgebied nodig om veilig te kunnen jagen, rusten en zich voort te planten.'

'Opsteker'

De komst van de otter is volgens de boswachter een opsteker. 'Maar er moet nog heel veel gebeuren om de otter in de Nieuwkoopse Plassen voldoende overlevingskansen te bieden', vertelt Van Schie.
Dit is de eerste keer dat de otter weer levend opduikt in de Randstad. In 2011 werd bij Alphen aan den Rijn nog een otter gevonden, maar die was doodgereden.