Instellingen

IKEA: Niet meer drie kwartier in de rij voor een ontbijtje

IKEA
IKEA

REGIO - DELFT- Klanten van IKEA Delft hoeven in het weekend niet meer drie kwartier in de rij te staan voor een ontbijtje. Het 1 euro ontbijt van de meubelgigant is in het weekend vervangen door een ontbijtbuffet. Dit zegt een woordvoerder van het woonwarenhuis tegen Omroep West.

Volgens de woordvoerder merkte IKEA dat de klantbeleving niet goed was. ‘Klanten moesten zelfs 45 min in de rij wachten voor het 1 euro ontbijt op zondag, daarom is er nu gekozen voor een ontbijt buffet.  ‘Het ontbijtbuffet loopt over in de lunch, waardoor er meer rust moet komen in het restaurant.’
De afgelopen weken heeft IKEA ook onderzoek gedaan naar de ervaringen van de klanten tijdens het ontbijtbuffet. ‘De klant is tevreden, de beleving is duidelijk verbeterd’, zegt de woordvoerder. 'We blijven dit monitoren.'

Onlangs besloot IKEA de goedkope 1 euro-ontbijtjes af te schaffen, om zo minder bezoekers te trekken. Toen al kondigde het bedrijf aan dat dit geen afdoende maatregel zou zijn, tegen de grote filedruk in het weekend. De afrit Delft op de A13 richting Rotterdam is vaker afgesloten geweest vanwege het aantal bezoekers dat in het weekend naar de meubelzaak wil.
‘Wij geloven er zelf ook niet in dat het afschaffen van het 1 euro-ontbijt zal leiden tot minder verkeer naar de winkel. Er moet meer gebeuren om het fileprobleem aan te pakken en dat gaan we gezamenlijk doen’, laat de woordvoerster van IKEA Delft weten. 

De 1 euro ontbijtjes zijn in de Delftse vestiging sinds januari dit jaar, alleen nog door de week te krijgen.