Instellingen

Verdachte van moord op Haagse Hester van Nierop blijft vastzitten

DEN HAAG - De man die vastzit voor de moord op de Haagse Hester van Nierop blijft langer vastzitten. Roberto Flores is in voorlopige hechtenis genomen, laat de Nederlandse ambassade in Mexico aan Omroep West weten.

De Mexicaanse moordverdachte werd anderhalve week geleden aangehouden toen hij de Verenigde Staten werd uitgezet. Hij had een gevangenisstraf uitgezeten, omdat hij in drugs had gedeald. Flores verbleef illegaal in Amerika en werd daarom na zijn vrijlating uitgeleverd aan Mexico.

Hester van Nierop uit Den Haag werd in 1998 vermoord op een hotelkamer in Ciudad Juárez in Mexico. Ze was verkracht, gewurgd en met een handdoek om haar middel onder het bed geschoven. De vrouw werd gevonden door een kamermeisje van het hotel.

Op reis

De 27-jarige architecte maakte dat jaar een reis van zes tot acht maanden door Mexico en de Verenigde Staten. Ze was op zoek naar werk of een stageplek en wilde de architectuur in de landen bestuderen om inspiratie op te doen.

Verdachte Flores ontkent ook maar iets met de zaak te maken te hebben, zei hij vorige week tegen Mexicaanse media. Hij wilde niet reageren op inhoudelijke vragen van de pers en zei niets van de moord op Hester van Nierop te weten.