West-Safari: Romantiek op de veerpont van Schoonhoven

SCHOONHOVEN - De veerpont in Schoonhoven is een mini-samenleving op zich. Je kunt er zelfs je toekomstige echtgenoot ontmoeten. Dat blijkt uit een nieuwe aflevering van de West-Safari, waarbij journalisten van Omroep West een week lang het leven op de veerpont in kaart brachten.
Op die veerpont werken zo’n twintig medewerkers. Sommigen werken er al ruim dertig jaar, anderen nog maar een paar jaar. Zij zijn (nog) niet met hun werk getrouwd. Maar het kan dus wel gebeuren dat je op de veerpont je toekomstig echtgenoot tegenkomt.
Het overkwam een van de medewerksters. Ze is afgelopen maandag in ondertrouw gegaan. Op 31 mei is het huwelijk, in Schoonhoven. Het begon allemaal op de boot: ‘Ik heb mijn aanstaande man leren kennen op de pont. Hij vaart hier over voor zijn werk.’
Maar hoe gaat dat dan? ‘Het begon met een gezellig praatje. Telefoonnummers uitgewisseld. Van het een kwam het ander.’ Het was liefde op het eerste gezicht. En dus was ze zenuwachtig als ze een busje van zijn werk zag komen aanrijden: ‘Als ik dan zo’n bus zag, dan kon dat net zo goed een collega zijn. Dus even normaal doen, want eerst eens kijken wie er in zit.’

Snackbar

De overtocht over de Lek is te kort om een hapje te eten. Geen horeca dus op de pont. Maar wie trek heeft in een snelle snack wordt op zijn wenken bedient bij aankomst in Schoonhoven. Want daar zit snackbar ‘De Veerpoort’. En dat is niet zomaar een snackbar.
Twee jaar geleden is de snackbar van Leon Moor uitverkoren tot beste snackbar van Nederland. En dus moeten we zelf even gaan proeven. Wat blijkt, sinds enkele maanden wordt hier de patat zelf gesneden. Lekkâh!