Instellingen

Hoogbejaarde slachtoffer van laffe diefstal door meisje in Oude Wetering

Stock-politie-stock-motoragent
Stock-politie-stock-motoragent

OUDE WETERING - Een 94-jarige vrouw uit Oude Wetering is dinsdag aan het begin van de avond op slinkse wijze bestolen in haar eigen huis. Vermoedelijk is een zogenaamd behulpzaam meisje verantwoordelijk voor de diefstal.

Het slachtoffer had wat moeite om met haar sleutel de voordeur van haar huis open te krijgen, omdat het donker was. Een ongeveer 17-jarig meisje bood hulp en liet de vrouw binnen. Na het openen van de voordeur mocht de onbekende nog even gebruik maken van het toilet.

Later op de avond ontdekte de hoogbejaarde bewoonster van het huis aan de Saskia van Uylenburchlaan dat er sieraden waren verdwenen. De politie denkt dat het ‘behulpzame’ meisje de spullen ongezien heeft gestolen toen ze gebruik mocht maken van het toilet.

Getuigen gezocht

Het blanke meisje is ongeveer 17 jaar oud en 1,65 tot 1,70 meter lang. Ze heeft een slank tot normaal postuur en zwart haar. Volgens het slachtoffer sprak het meisje goed Nederlands. Op het moment van de babbeltruc droeg de verdachte een driekwart jas met spikkels.