Instellingen

Actie in Den Haag door meisjes die niet geloven in zelfmoord Anass

herdenkingsplek anass

DEN HAAG - Ruim 430 mensen hebben zich via Facebook aangemeld voor de demonstratie donderdag op het Plein in Den Haag voor meer onderzoek naar de dood van Anass Aouragh. Volgens justitie pleegde de 13-jarige Wassenaarse jongen zelfmoord, maar dat geloven drie meisjes uit Den Haag en Voorschoten niet.

Ook ondertekenden zo'n 9.000 mensen de petitie van de meisjes. De drie tieners hebben geen banden met de familie van Anass en kenden de jongen niet. Inmiddels hebben ze wel contact met de vader van Anass in Marokko.

Op woensdag 6 februari vorig jaar werd een Ambert Alert uitgestuurd voor de 13-jarige Anass uit Wassenaar. De jongen was na zijn folderwijk niet meer thuisgekomen. 's Avonds werd er door de politie naar de jongen gezocht. De volgende ochtend vonden ze zijn lichaam in een strookje bos naast attractiepark Duinrell.

Anass zou intens gepest zijn

Volgens justitie pleegde de jongen zelfmoord. Hij zou intens zijn gepest, maar omdat geen afscheidsbrief is gevonden kan niet met zekerheid een verband worden gelegd tussen de zelfmoord en het pesten.

Op het schoolplein van het Adelbert College in Wassenaar wordt vrijdag een stilteplek in gebruik genomen ter nagedachtenis aan Anass. Vrijdag is het een jaar geleden dat de leerling dood werd gevonden.