Instellingen

Nog 8 dagen inschrijven op aandelen SnowWorld

DEN HAAG - Beleggers kunnen zich nog een week langer inschrijven voor een aandeel van skicentrum SnowWorld in Zoetermeer. De termijn zou donderdagmiddag verstrijken, maar is verlengd tot 13 februari.

Reden daarvoor is de aankondiging van de overname van SnowPlanet in Spaarnwoude bij Amsterdam. Beleggers krijgen meer tijd om te reageren op deze transactie. SnowPlanet wordt gekocht voor 5,6 miljoen euro en later omgevormd tot SnowWorld Amsterdam.

Het wordt na Zoetermeer en Landgraaf de derde vestiging van het skicentrum dat daarmee een landelijke dekking heeft. In de regio rond Amsterdam zouden veel ski-liefhebbers wonen.

Volksaandeel

Topman Koos Hendriks van SnowWorld heeft er volop vertrouwen in dat er uiteindelijk genoeg aandelen worden verkocht, om 8 miljoen euro binnen te halen. Dat geld is nodig voor uitbreidingsplannen van het bedrijf. Er zijn plannen voor nieuwe vestigingen in Barcelona, Parijs, Engeland en Duitsland. Hendriks kon niet zeggen hoeveel beleggers al interesse hebben getoond. SnowWorld moet een volksaandeel worden, dat ook bezoekers van het skicentrum kunnen aanschaffen.

SnowWorld is sinds december vorig jaar genoteerd op de beurs in Amsterdam. De koers van het aandeel schommelt rond de 12,65 euro.