Instellingen

Illegaal vuurwerk oorzaak explosie Haagse Broekslootkade

DEN HAAG - Illegaal vuurwerk is de oorzaak van de explosie woensdagavond aan de Haagse Broekslootkade, zo blijkt uit onderzoek van Omroep West. Bij de explosie kwam een 32-jarige Hagenaar om het leven. Een 35-jarige Hagenaar raakte ernstig gewond.

In de kelderbox, waar omstreeks 21.15 uur een zware ontploffing was, lag veel illegaal vuurwerk opgeslagen. Getuigen en bronnen rond het onderzoek bij de plek van de gebeurtenissen bevestigen dit.

De politie wil dat desgevraagd nog niet bevestigen. Een woordvoerder stelt dat het onderzoek nog loopt.  ‘We hebben een vermoeden wat de oorzaak is, maar vertellen dat nu nog niet in verband met het onderzoek.’

Acht woningen werden door de hulpdiensten ontruimd. De bewoners zijn door de gemeente opgevangen en hebben ergens anders geslapen.

Hulp van Explosieven Opruimingsdienst

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft donderdag geholpen bij het onderzoek. Er werd gekeken of in de woning van de zwaargewonde man nog meer vuurwerk zou liggen. In de woning en kelderbox van het 32-jarige slachtoffer aan de Broekslootkade moet nog onderzoek worden gedaan.

Daarom mogen de bewoners van de Broekslootkade vermoedelijk voorlopig nog niet naar huis.